Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

31 January 2013

Πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια στη ζωή κάθε ανθρώπου; Η επικρατούσα πεποίθηση θέλει τα παιχνίδια να είναι αποδεκτά για τα παιδιά αλλά όχι για τους ενηλίκους που συχνά θεωρούνται συνώνυμο της τεμπελιάς.

Στην ομιλία της στο TEDGlobal, η σχεδιάστρια παιχνιδιών Jane McGonigal παρουσιάζει την ρηξικέλευθη ιδέα της γύρω από το πως τα παιχνίδια μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής του κάθε ανθρώπου!

Συνδυάζοντας πανεπιστημιακές μελέτες με δικά της βιώματα κατάθλιψης και πόνου, σχεδίασε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, το SuperBetter,  που ενισχύει τους τέσσερις τύπους ανθεκτικότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου: ψυχική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική ανθεκτικότητα. Η McGonigal μάλιστα υπόσχεται πως με απλά βήματα μέσα από το παιχνίδι της, κερδίζει κανείς 7,5 λεπτά ζωής καθημερινά, γεγονός που οδηγεί σε επιπλέον 10 χρόνια συνολικής ζωής.

Παράξενο κι αν ακούγεται, η McGonical μεταφέρει την έμπνευση της σε χιλιάδες ανθρώπους και είναι βέβαιο πως μέχρι το τέλος της ομιλίας της θα βρείτε τον εαυτό σας να αναρωτιέται ευχάριστα σχετικά με το παιχνίδι.