ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3 April 2013

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ πως θα έμοιαζε ο νυχτερινός ουρανός αν αντί για το φεγγάρι, υπήρχε κοντά στη Γη κάποιος άλλος πλανήτης; Ο καλλιτέχνης και συγγραφέας Ron Miller είχε πάντως αυτή την απορία και αποφάσισε να δώσει την λύση με τη βοήθεια λογισμικού επεξεργασίας εικόνας!

Για την δημιουργία της κάθε εικόνας, ο Miller έλαβε υπόψιν του πως η απόσταση θα έπρεπε να παραμένει στα 386,242 χιλιόμετρα, δηλαδή την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης, συνεπώς η απεικόνιση του κάθε πλανήτη θα έπρεπε να προσομοιώνει το μέγεθος του, κοιτώντας τον από αυτή την απόσταση.

Η αυθεντική φωτογραφία: Το φεγγάρι στο νυχτερινό ουρανό.

Ερμής

Άρης

Αφροδίτη

Επιπλέον στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την εικόνα των πλανητών στον ουρανό, έχουν αναλυθεί από τον Miller, ώστε να έδινε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ανέφερε για την Αφροδίτη “η προϋπόθεση βέβαια είναι πως η Αφροδίτη θα εξακολουθούσε να έχει τις ίδιες ατμοσφαιρικές συνθήκες ακόμα κι αν βρισκόταν στην ίδια τροχιά με τη Γη“.

Ανεξάρτητα με το γεγονός πως οι υποθέσεις πάσχουν από επιστημονική φερεγγυότητα, το οπτικό αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό!

Ουρανός

Ποσειδώνας

Κρόνος

Δίας