ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο!

Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι καινούργιες πισίνες που κατασκευάζονται δεν ξεπερνούν το 1,60 βάθος συμμορφούμενες με σύγχρονες οδηγίες ασφάλειας, προς αποφυγή περιστατικών πνιγμών, στις Βρυξέλλες επιχειρήθηκε ένα ξεχωριστό εγχείρημα, η κατασκευή της πιο βαθιάς πισίνας στον κόσμο!

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Φωτεινές δημιουργίες

Η σύλληψη του Ιάπωνα καλλιτέχνη Makoto Tojiki ήταν να συγκεντρώσει σε μια στερεή επιφάνεια δέσμες φωτός με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζονται μορφές από φως!

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ »


Μέσα από τον καθρέφτη

Και όμως τα βιώματα, τα συναισθήματα και η μνήμη του ανθρώπου δεν ένα αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που θα μας συνοδεύει πάντα, η πάροδος του χρόνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσεις στην ταυτότητά μας.

ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΥ ΖΗΝ »


Ξενοδοχείο 5 αστέρων για …γάτες!

Στον Αναγνώστη παρουσιάζουμε κάθε τόσο ξενοδοχεία που εξυμνούν τόσο την υψηλή αισθητική και το design, όσο και την απαράμυλη πολυτέλεια. Ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν με τον συνδιασμό στοιχείων που προσφέρουν.

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Τρισδιάστατες δημιουργίες σε χαρτί

Ο Thomas Allen, μέσω της έκθεσης του στη Νέα Υόρκη στις 9 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει μια ιδιότυπη μορφή τέχνης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ »


Πόσο μοναδικό είναι το σύμπαν μας;

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, η επιστήμη κάνει ραγδαία βήματα σε διάφορους τομείς και νέες ανακαλύψεις ή θεωρίες εμφανίζονται συνεχώς. Αρκετές φορές οι ρηξικέλευθες αυτές ανακαλύψεις ρίχνουν φως σε θέματα που δεν γνωρίζαμε, ενώ άλλες φορές αλλάζουν ριζικά όλα όσα ξέραμε!

ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


Ένα και μοναδικό: 1960 Plymouth XNR

To 1960 Plymouth XNR είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο, έμπνευση του σχεδιαστή Virgil Exner (XNR) για τη Chrysler/Plymouth, που συνδυάζει το retro στιλ της δεκαετίας του 1960, με τις ασύλληπτες επιδόσεις ενός supercar, καθώς είναι εφοδιασμένο με εξακύλινδρο κινητήρα που σε συνδυασμό με τα 250 άλογα υποδύναμη φτάνει μέγιστη ταχύτητα τα 240 km/h!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ »


Φωτογραφίες Oλυμπιακών διαστάσεων

Όταν οι φωτογραφίες λαμβάνονται από ειδικά κατασκευασμένα ρομπότ και οι μηχανές που χρησιμοποιούνται συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας, τότε το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μαγικό. Στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, συμβαίνει ακριβώς αυτό.

MEDIA & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ »


Αν ο Έλγιν δεν πέρναγε από εδώ…

Η λεηλασία του λόρδου Έλγιν στον Παρθενώνα εκτιμάται ότι εκτείνεται στο 65 % του ναού! Παρά ταύτα δύσκολα μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει το μέγεθoς της καταστροφής, καθώς ο ναός του Παρθενώνα στέκει ακόμα επιβλητικός και αγέρωχος…

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Φωτογραφική έκθεση στο βυθό του ωκεανού!

Το ζητούμενο για το φωτογράφο Andreas Franke φαίνεται να ήταν η τέλεια συναρμογή του θεματικού πυρήνα της συλλογής του με τον εκθεσιακό χώρο της προβολής της!