ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


Αυτό το εντυπωσιακό δωμάτιο, μπορεί να το βρει κανείς στο ξενοδοχείο Au Vieux Panier στη Μασσαλία. Ονομάζεται “Δωμάτιο Πανικού” και αποτελείται από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Ο οδικός χάρτης της μουσικής

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι για να φτάσετε στο «Hotel California» των Eagles θα έπρεπε να διασχίσετε την «Βoulevard of broken dreams των Greenday»; Μάλλον όχι. Η πρωτότυπη αυτή «γεωγραφική αναδρομή» στη μουσική βιομηχανία ανήκει σε μια βρετανή καλλιτέχνιδα, την Dorothy Ali Johnson.

ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


James Bond 007 50th Anniversary από την OMEGA

Η OMEGA, τιμώντας τα πενήντα χρόνια της παρουσίας του κινηματογραφικού ήρωα James Bond στις αίθουσες, λανσάρει μία ειδική, αναβαθμισμένη έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς της μοντέλου Seamaster Diver 300m James Bond, το οποίο έχει φορεθεί από τον Πράκτορα 007 σε κάθε του περιπέτεια από το «GoldenEye» και έπειτα.

ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


Τα γραφεία της εταιρείας LEGO

Τα γραφεία της LEGO που βρίσκονται στη πόλη Billund της Δανίας είναι εντυπωσιακά! Σε αυτό συνέβαλε το αρχιτεκτονικό γραφείο της Rosan Bosch που επιμελήθηκε την δημιουργία και τη διακόσμηση των χώρων.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ »


Μπορεί ο Αμερικανικός εμφύλιος να έγινε μόλις σαράντα χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση, αλλά φωτογραφικά ντοκουμέντα από την εποχή σώζονται μέχρι σήμερα.

ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΥ ΖΗΝ »


Αυτή τη φορά δεν θα καταπιαστούμε με τη διακόσμηση ενός boutique ξενοδοχείου ή με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κάποιου μοντέρνου κτιρίου.  

ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


One57 Penthouse στη Νέα Υόρκη

Γνωρίστε το ακριβότερο διαμέρισμα που έχει ποτέ διατεθεί στο Manhattan. Ενα penthouse αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων με μοναδική θέα στο Central Park.

ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΥ ΖΗΝ »


Bullerei: Food & art στο Αμβούργο

Θα μπορούσε ένα παλιό σφαγείο βοοειδών να λειτουργεί πλέον ως εστιατόριο; Φυσικά. Μάλλον αυτό σκέφτηκε ο γνωστός chef Tim Mälzer μαζί με το συνέταιρό του Patrick Rüther και άνοιξαν το εστιατόριο Bullerei στο Αμβούργο.

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Το μεγαλύτερο 3D street art στον κόσμο

Αν έχεις ταξιδεύσει στο Λονδίνο τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα στο Canary Wharf, είναι σχεδόν σίγουρο πως ενώ περπατούσες αμέριμνος θα συνάντησε γκρεμούς, καταρράκτες και διάφορα περίεργα πλάσματα ακριβώς κάτω από τα πόδια σου.

Όχι, δεν πρόκειται για το σενάριο κάποιας ταινίας φαντασίας αλλά για μια νέα εικαστική παρέμβαση του βρετανικού δίδυμου καλλιτεχνών 3D Joe & Max.

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Η καλλιτέχνης Molly Β. Right έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή σειρά από πορτρέτα χρησιμοποιώντας ως μοναδικά υλικά εκατοντάδες πωματα για φιαλες.